NOVINKA

Nitriansky evanjeliár je najstaršou listinnou ručne písanou pamiatkou na území Slovenska. Pochádza pravdepodobne z roku 1083.

NOVINKA

Novinka

Prvé slovenské ucelené dejiny Uhorska, ktorého súčasťou boli aj Slováci.

Novinka

Novinka

Bratislava je “rozštvrtená” na 17 častí. Zoznámte sa s tým najzaujímavejším, čo vám jednotlivé mestské časti vedia ponúknuť.

Novinka

NOVINKA

Pri príležitosti  150. výročia narodenia J. G. Tajovského vychádza výber z autorových najlepších próz a drám

NOVINKA

AKCIA

Výnimočná akcia na celý mesiac NOVEMBER

AKCIA
(0)

Cestoviny

Anotácia

Cestoviny varili naše mamy, babičky a prababičky od nepamäti. Tajomstvo prípravy typických jedál, ako sú halušky, pirohy, fliačky, rôzne druhy domácich rezancov sa dedilo a odovzdávalo nasledujúcim generáciám. V súčasnosti ich môžeme kúpiť v bežných obchodoch, ale aj v špecializovaných predajniach. Mnohí však ani dnes nedajú dopustiť na tradičnú prípravu domácej cestoviny. V tejto knihe nájdete takmer 400 receptov, ktoré dokážu uvariť aj začiatočníci, niektoré však prekvapia aj skúsené gazdinky. Venujeme sa v nej najprv slovenským cestovinám, ktoré si môžete vyrobiť aj sami a ochutiť našimi tradičnými pochutinami. Samostatná kapitola patrí talianskym cestovinám, ktoré majú bohatú minulosť a surovinový repertoár na skombinovanie chutí. Na záver ponúkame niekoľko receptov z čínskej kuchyne – sú výnimočné jedlami z rezancov, ale aj zo severoafrickej kuchyne, v ktorej je lahôdkou už aj u nás obľúbený kuskus. Ako bonus k týmto jednoduchým, pestrým jedlám sme pridali tipy na chutné nátierky.

ISBN: 978-80-8046-661-9

Kúpiť knihu

Nie je skladom

Vaša cena:
5,00€
Ušetríte:
57.98%
Bežná cena:
11,90€

Recenzie čitateľov

(0)
0

Nákupný košík